Over psychotherapie

Psychotherapie is een behandelmethode die wordt toegepast bij psychische klachten en stoornissen, zowel bij kinderen en jeugdigen als bij volwassenen en ouderen. De therapie bestaat als regel uit gesprekken met een deskundige hulpverlener – een BIG-geregistreerde psychotherapeut en/of klinisch psycholoog. De behandeling kan individueel zijn, maar ook in groter verband (relatie, gezin, groep) plaatsvinden. Indien van toepassing, is een online consult mogelijk.

201009-De_Wolf_20

De psychotherapeut lost geen problemen voor u op, maar helpt u nare dingen anders te zien, pijnlijke gevoelens te verwerken of moeilijke situaties anders aan te pakken.

Het doel van de therapie is uw psychische klachten en problemen op te heffen, of zoveel te verminderen dat u er minder last van hebt. De problemen waarvoor mensen in psychotherapie gaan, zijn heel verschillend. Vaak liggen negatieve ervaringen aan de problemen ten grondslag.

Voor verdere informatie over psychotherapie, over regels voor beroepsuitoefening en voor klachtenreglementen kunt u de sites van mijn beroepsverenigingen raadplegen.