Janneke Veldhoen

Mijn naam is Janneke Veldhoen. Ik ben van oorsprong maatschappelijk werker en werk nu als BIG geregistreerd gz-psycholoog-psychotherapeut en systeemtherapeut (gezins- en relatietherapeut).

Sinds 2001 ben ik werkzaam in de GGZ en heb ik op verschillende afdelingen ervaring opgedaan in de behandeling van psychotische klachten, psychotrauma, persoonlijkheidsproblematiek, verslaving, eetproblematiek, angst- en stemmingsklachten.

In de afgelopen jaren heb ik mij gespecialiseerd in de methode Emotionally Focused Therapy (EFT) voor gezinnen en koppels. Daarnaast ben ik opgeleid in de (groeps)behandeling van persoonlijkheidsstoornissen, o.a. Mentalization Based Treatment (MBT), en psychoanalytische psychotherapie. Ook heb ik mij geschoold in therapieën gericht op traumaverwerking (EMDR en CGT). In mijn behandeling integreer ik de verschillende referentiekaders waarin ik ben opgeleid. Verder ben ik supervisor voor gz-psychologen in opleiding. Om de kwaliteit van mijn werk goed te houden, heb ik intervisie met collega psychotherapeuten en volg ik bijscholingscursussen.

Op de maandag werk ik voor de praktijk van Anneke de Wolf. De rest van de week werk ik op een afdeling voor persoonlijkheidsstoornissen bij Altrecht, een grote GGZ instelling.

Werkwijze

In enkele gesprekken brengen we samen in kaart waarvoor je komt, hoe jouw leven er heeft uitgezien en hoe je nu leeft. Daarna kijken we samen welke hulp het beste aansluit en maken we een behandelplan. Dat kan kortdurende-, klachtgerichte behandeling zijn of langer durende persoonsgerichte behandeling. Het kan ook zijn dat een van ons denkt dat je ergens anders beter geholpen kunt worden, ik zal dan meedenken over de mogelijkheden. Je bepaalt zelf de duur van de psychotherapie, bij voorkeur in onderling overleg. Afronden of doorgaan kan regelmatig aan bod komen. Tijdens de therapie hebben we geregeld een evaluatie om te checken of we op het goede spoor zitten of misschien moeten bijsturen.

Registraties

  • GZ-psycholoog BIG 29919674625
  • Psychotherapeut BIG 49919674616
  • EMDR Europe practitioner VEN 33145
  • Systeemtherapeut NVRG 14245 

Ik ben lid van de volgende beroepsverenigingen: 

  • Nederlandse Vereniging voor Psychotherapeuten (NVP)
  • Vereniging EMDR Nederland (VEN) 
  • Nederlandse Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie (NVRG) 

j.veldhoen@afdewolf.nl