WeiLie Woo

Mijn naam is WeiLie Woo en ik ben dit jaar (2019) als GZ-psycholoog begonnen met de opleiding tot psychotherapeut in de praktijk van Judith van Verseveld te Zeist (woensdag) en van Anneke de Wolf te Utrecht (vrijdag). Daarnaast werk ik bij Altrecht op de afdeling Angst en Stemming.

Ik heb neuropsychologie gestudeerd aan de Universiteit Maastricht. Vervolgens is mijn werkervaring begonnen met diagnostiek op de geheugenpoli, in de verzorgings- en verpleeghuiszorg. Daarnaast heb ik gewerkt binnen verschillende grote GGZ-instellingen, waar ik veel kennis en ervaring heb opgedaan met betrekking tot diverse psychische problematiek, met name angst- en stemmingsstoornissen. Eerst in de ouderenpsychiatrie en vervolgens in de volwassenpsychiatrie.

Ieder mens heeft zijn eigen verhaal en ik vind het waardevol om naar ieders verhaal te luisteren en samen te onderzoeken en te begrijpen waar bepaalde klachten of patronen vandaan komen. Ik vind het belangrijk dat dit gebeurt binnen een gelijkwaardige setting, waarbij ik waarde hecht aan het opbouwen van een vertrouwensrelatie. Als we eenmaal een beter beeld hebben van de problematiek, dan kunnen we daar verder op in gaan. In de behandeling maak ik gebruik van verschillende behandelmethodieken, waaronder cognitieve gedragstherapie, schematherapie en EMDR.

Ik vind het prettig om regelmatig bij elkaar te checken of we op het juiste spoor zitten gedurende de behandeling, zodat we eventueel de koers kunnen wijzigen. Collega’s omschrijven mij als een betrokken en zorgvuldig persoon. 

Ik ben lid van de volgende beroepsverenigingen:

  • VEN – Vereniging EMDR Nederland
  • NVGzP – Nederlandse Vereniging voor Gezondheidszorgpsychologie en haar specialismen