Sabine van Roosmalen

Vanaf januari 2020 werk is als GZ-psycholoog in opleiding tot psychotherapeut in de praktijk van Anneke de Wolf (dinsdag) en Judith van Verseveld (vrijdag).

Na de studies psychologie en criminologie ben ik in 2009 begonnen als basispsycholoog in de forensische psychiatrie, waar ik ook mijn GZ-opleiding heb gedaan. Na een uitstap in de verslavingszorg heb ik de afgelopen jaren met veel plezier gewerkt in een kleine vrijgevestigde praktijk in zowel de generalistische basis GGZ als de specialistische GGZ.

In de GZ-opleiding ben ik opgeleid binnen een cognitief gedragstherapeutisch kader. De afgelopen jaren heb ik mij gespecialiseerd in schematherapie en EMDR. Ik ben erkend Europe EMDR practitioner en ben aangesloten bij de Special Interest Group EMDR en Zwangerschap (binnen de Vereniging voor EMDR). 

Voorop in mijn therapie├źn staat de kwaliteit van de therapeutische relatie. Ik vind het belangrijk om goed contact te maken, zonder direct een protocol in te zetten, en om flexibel te zijn in technieken en tempo. Mijn basis ligt nu in de cognitieve gedragstherapie, schematherapie en EMDR, maar ik laat mij graag verder inspireren door collega’s en opleiding. Dit maakt dat ik daar waar mogelijk en nodig verschillende stromingen en technieken zal combineren. 

Ik heb ervaring met de behandeling van uiteenlopende psychische klachten. De laatste jaren heb ik veel gewerkt met milde persoonlijkheidsproblematiek en traumaklachten.

Naast mijn werk bij Samens werk ik nog een dag per week bij de Utrechtse Psychologenpraktijk. Hier bied ik korte en meer praktische trajecten.