Mary Kwint

Mijn naam is Mary Kwint.

Vanaf januari 2022 werk ik als GZ-psycholoog in opleiding tot psychotherapeut in de praktijk van Anneke de Wolf.

Ik ben al sinds 1989 werkzaam binnen de geestelijke gezondheidszorg, een werkveld waar ik mij met veel passie en plezier nog steeds in beweeg. Binnen deze sector heb ik een breed scala aan ervaring opgedaan met mensen met complexe problematiek, op het terrein van angst- en stemmingsstoornissen, psychose en autisme. Echter de laatste 12 jaar heb ik mij gespecialiseerd in de behandeling op het gebied van persoonlijkheidsstoornissen en psychotrauma.

Naast mijn opleiding als GZ-psycholoog ben ik geregistreerd MBT-therapeut en erkend Europe EMDR-practitioner. Dit maakt dat ik verschillende psychotherapievormen kan inbrengen binnen de behandeling die het best passend zijn bij de zorgvraag. Binnen de MBT (mentaliseren bevorderende therapie) ligt de nadruk op het begrijpen wat onszelf en anderen beweegt en waarom wij en anderen handelen zoals we doen. Hierdoor ontstaat er inzicht in hoe wij onze emoties en impulsen beter kunnen hanteren maar ook om bevredigende en betekenisvolle relaties met anderen te kunnen hebben.

Ik werk binnen mijn behandeling op basis van vertrouwen en streef daarbij naar een open samenwerking met elkaar om verbetering tot stand te brengen. Mensen typeren mij als transparant, betrokken, eerlijk en als iemand die niet snel opgeeft. Ik ben nieuwsgierig naar ieders verhaal waarin zowel onze genen, maar ook de omgeving waarin we zijn opgegroeid, met kansen en tegenslagen, ons leven hebben vormgegeven en tevens de manier waarop wij daar zelf mee om zijn gegaan. Ik vind het belangrijk om op tussentijdse momenten te evalueren of we nog op de goede weg zitten en of doelen aangepast moeten worden of behaald zijn.

mary.kwint@afdewolf.nl