Leonie de Ridder

Mijn naam is Leonie de Ridder. Ik werk ruim 17 jaar in Meander Medisch Centrum in Amersfoort als GZ-psycholoog op de afdeling medische psychologie. Vanaf september 2023 ben ik ook werkzaam in de praktijk van Anneke de Wolf.

Ik ben in het BIG-register geregistreerd als GZ-psycholoog. Daarnaast ben ik EMDR Europe practitioner en sta ik in het deskundigenbestand van de Nederlandse Vereniging voor Psychosociale Oncologie. Sinds 2021 ben ik in opleiding tot psychotherapeut, de opleiding hoop ik voorjaar 2024 af te ronden.

In de behandelingen die ik geef, vind ik het van belang oog te hebben voor het totale functioneren van een cliënt: psychologisch, maar ook lichamelijk en sociaal. Mijn jarenlange ervaring in de medische psychologie heeft me geleerd met die blik te kijken. Verlies, pijn, trauma en hechting zijn belangrijke thema’s in mijn behandelingen.

Mijn vak als psycholoog oefen ik nu bijna 30 jaar uit en ik vind nog steeds dat ik een prachtvak heb. Mensen kunnen helpen hun veerkracht te vinden en te hervinden is en blijft mijn drijfveer.