Eefje van den Enden

Mijn naam is Eefje van den Enden. Ik heb klinische psychologie gestudeerd in Nijmegen en ben geregistreerd als GZ-psycholoog in het BIG-register.
In maart 2017 ben ik in het kader van de opleiding tot psychotherapeut in de praktijk van Anneke de Wolf gaan werken. Nu werk ik daar nog op de woensdagavond. In januari 2020 ben ik geregistreerd als psychotherapeut in het BIG-register.

Ik heb klinische psychologie gestudeerd in Nijmegen en ben geregistreerd als GZ-psycholoog in het BIG-register.

In de loop der jaren heb ik ervaring opgedaan in de behandeling van onder andere angst- en stemmingsstoornissen, psychotrauma, autisme spectrum stoornissen, psychotische stoornissen en persoonlijkheidsproblematiek. Momenteel werk ik op een afdeling binnen Altrecht die gespecialiseerd is in de behandeling van ernstige persoonlijkheidsproblematiek, waarbij de hechtingstheorie de basis vormt.

Ik werk vooral vanuit een cliëntgericht perspectief, waarbij ik ook gebruik maak van methoden vanuit verschillende andere psychotherapeutische kaders, op een manier die past bij de specifieke behoeften en kenmerken van elke cliënt. Daarnaast ben ik EMDR-therapeut.

In de behandeling vind ik het belangrijk om samen de bestaande klachten en problemen te verkennen, en te onderzoeken waardoor deze kunnen zijn veroorzaakt. Het inzicht vergroten in de eigen persoonlijkheid, contact maken met emoties, gedachten en gedrag, binnen een vertrouwelijke gelijkwaardige sfeer, staan hierbij wat mij betreft centraal.

e.vandenenden@afdewolf.nl